Посол США не впевнений, що в Україні криза закінчилася

Середа, 9 серпня 2006, 15:47

Посол США в Україні Вільям Тейлор не впевнений, що в майбутньому в Україні не буде політичної кризи.

Про це він сказав, відповідаючи в середу в Донецьку на питання журналістів, чи можна вважати формування уряду Януковича закінченням політичної кризи в Україні.

"Є люди, і ми їх знаємо, які дуже впевнені, що мають відбутися вибори зараз. І ті люди, з якими я розмовляв, вони переконували мене, що будуть діяти в рамках Конституції у своїх зусиллях щодо того, щоб відбулися наступні вибори" - аргументував посол.

"Ми вважаємо, що це законно, це частина політичної діяльності, частина демократії. Як я сказав раніше, ми виступаємо за посилення демократії", - заявив Тейлор.

Він також розповів, що українські товари охоче купуються в США.

За словами посла, "українська продукція вітається в США, а деякі з товарів продаються в Америці краще, ніж інші".

Американський посол висловив упевненість у тому, що найближчим часом буде спостерігатися приплив іноземних інвестицій в Україну, що дозволить розширити двосторонню україно-американську торгівлю.

Також посол розповів, що американські інженери, які прибули в Феодосію, знали про те, що відповідно до українського законодавства вони не мають права брати участь у міжнародних військових навчаннях.

При цьому він пояснив, що насправді американські резервісти повинні були провести комплекс підготовки, що передував би навчальним заходам.

"Заходи, які ми здійснювали у Феодосії, були підготовчими для організації навчань", – сказав посол.

Насамперед, за його словами, мали бути проведені будівельні роботи в районі проведення навчань (полігон біля Старого Криму).

"Звичайно, ми були незадоволені тим, що не змогли підготувати футбольне поле й інші будівлі для українських військових", - сказав Тейлор.

"Остров"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування