Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Затулін рветься в Україну через суд

Середа, 9 серпня 2006, 16:29

Депутат Держдуми Росії Костянтин Затулін у середу, 9 серпня, офіційно подав у Шевченківський райсуд Києва позовну заяву з вимогами "відновити його громадянські права і скасувати незаконну постанову" СБУ про заборону йому в'їзду в Україну.

Про це повідомила прес-служба української філії Інституту країн СНД, директором якого є російський депутат.

Затулін відзначає, що "категорично не згодний з забороною йому у в'їзді на Україну, оскільки він не чинив жодних протиправних дій, а свободу слова і свободу санкціонованих мітингів і зборів в Україні ще ніхто не скасовував".

"Мої права обмежені на підставі оціночних суджень не за порушення, - діяння (дія або бездіяльність), а за висловлювання (заяви), - продукт мислення - світогляд, думки, міркування, переконання, помисли", - відзначається в позовній заяві.

Як інформує прес-служба філії Інституту країн СНД, інтереси російського депутата в суді представляє адвокат Андрій Федур.

Як повідомлялося, 3 червня СБУ заборонила Затуліну в'їзд у країну "в інтересах забезпечення безпеки України" на підставі закону про правовий статус іноземців і осіб без громадянства.

Пояснюючи причини заборони в'їзду, прес-секретар глави СБУ Марина Остапенко відзначила, що діяльність Затуліна створює передумови для здійснення протиправних проявів, пов'язаних із зазіханням на територіальну цілісність і недоторканність України, розпалення міжнаціональної ворожнечі.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування