Підприємство Порошенка забудує Вокзальну площу

Четвер, 14 вересня 2006, 10:33

Київська муніципальна комісія із залучення інвесторів передала проект забудови площі біля Центрального залізничного вокзалу заводу "Ленінська кузня", що входить у сферу бізнес-інтересів Петра Порошенка.

Про це пише "Дело", посилаючись на відповідне рішення Київської міськдержадміністрації.

Раніше проект будівництва підземного паркінгу і торгово-офісного комплексу на Вокзальній площі вартістю більше $400 млн. мала реалізовувати компанія "Трейд-Інвест".
Під будівництво відведено 9 га. Зараз на цьому місці знаходиться машинобудівний завод, один з підрозділів "Ленінської кузні".

Раніше столична міськадміністрація оголосила про перепрофілювання цієї ділянки і розпорядилася винести промислове підприємство за межі міста.

"Це наша земля, зараз там знаходиться машинобудівний завод. Коли винесемо його за межі міста, будемо починати будувати", - сказав заступник генерального директора з комерційних питань "Ленінської кузні" Валерій Малашевський.

Він стверджує, що підприємство займається проектом будівництва бізнес-центру і паркінгу вже два роки.

Точну суму інвестицій на "Ленінській кузні" не називають.

"Проект не погоджений, рано про це говорити, але попередньо йшла мова про $400 млн.", — відзначив Малашевський.

У комісії з залучення інвесторів Київміськадміністрації вважають, що зміна інвестора будівництва на Вокзальній площі погоджена з "Трейд-Інвестом", "Ленінською кузнею" і балансоутримувачем території — комунальним підприємством "Київпастранс".

За даними заводу "Ленінська кузня", на 1 січня 2005 року 29,48% підприємства належало "Українському промислово-інвестиційному концерну" (Київ), 25,35% — державі, інші акції розподілилися між офшорними компаніями.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...