Катеринчук вірить, що через комуністів "Наша Україна" опиниться осторонь

Четвер, 14 вересня 2006, 11:13

Глава політвиконкому "Нашої України" Микола Катеринчук вважає, що участь його блоку в коаліції буде мати сенс тільки тоді, коли там не буде Компартії.

"Тому що якщо комуністи залишаться, то "НУ" не буде мати ніякого впливу: "Регіони" будуть наполягати на своїх рішеннях, якщо щось, спираючи на комуністів", - сказав він в інтерв'ю газеті "Известия в Украине".

"А нашоукраїнці не тільки не будуть акціонерами коаліції, вони взагалі виявляться осторонь від підприємства за назвою "більшість", - сказав він, відзначивши, що єдиним стримуючим важелем для цієї більшості може бути вето президента.

"Я переконаний: знаходячись в опозиції, наша фракція буде набагато впливовішою, ніж у коаліції", – підкреслив Катеринчук.

Він також упевнений, що переговори закінчаться для "Нашої України" "однозначно, чимось поганим".

"Адже ніхто не скасовував партійного рішення про невступ у коаліцію з ПР, СПУ і КПУ, проте, воно ігнорується. І це завдає удару по партії, її іміджу і рейтингу. Після вступу в коаліцію подальший розвиток "Нашої України" виявиться під великим сумнівом", - пояснив він.

На питання про можливий розкол партії Катеринчук пообіцяв, що "як глава політвиконкому", буде "робити все, щоб партія продовжувала розвиватися. "І ніяких розкольницьких дій я робити не буду", - сказав він.

Він також відзначив, що якщо рішення партії буде розходиться з його позицією, він або "підкориться", або піде. "А якщо не піду і не підкорюся – мене виключать", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування