Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Черновецького вступили в змову, щоб нажитися на "Хрещатику"?

Четвер, 14 вересня 2006, 11:18

Київська міськдержадміністрація може втратити свою частку в банку "Хрещатик" і його майбутніми власниками, можливо, стануть фірми, близькі до власників "Запоріжсталі".

Про це в четвер повідомляє Комерсант-Україна із посиланням на представників КМДА.

За словами секретаря постійної комісії з питань бюджету і соціально-економічного розвитку Київради Наталії Новак, у вівторок комісія відмовилася ухвалювати рішення про викуп допемісії акцій банку "Хрещатик".

Таким чином, після закінчення підписки на емісію контрольний пакет Київміськадміністрації в "Хрещатику" буде розмитий іншими акціонерами.

У свою чергу секретар Київради, голова наглядової ради банку "Хрещатик" Олесь Довгий повідомив, що "після перевірки НБУ банку "Хрещатик" одним із основних зауважень була необхідність збільшити статутний капітал банку для підвищення ліквідності установи".

При цьому він зазначив, що в бюджетній комісії була створена робоча група, що повинна визначити "доцільність виділення додаткових коштів" для збільшення капіталу банку. Однак рішення про викуп акцій повинна ухвалити Київрада.

Рішення робочої групи навряд чи щось змінить, тому що, за інформацією видання, з 15 членів комісії за викуп допемісії "Хрещатика" проголосувало тільки п'ять депутатів із фракцій "Наша Україна", Партії регіонів і депутатської групи Віталія Кличка.

За словами одного з членів комісії, проти рішення заперечували депутати блоку Леоніда Черновецького.

Утім, депутати Київради кажуть, що до проведення підписки на акції муніципального банку часу ще досить і процедурно є можливість зберегти в ньому частку КМДА.

"Фракція "Нашої України" буде виносити це питання в зал", – заявив голова бюджетної комісії Київради Володимир Присяжнюк.

Однак опитані депутати міськради вважають, що навіть у сесійному залі питання не буде підтримано. "Усім відомо, що акції "Хрещатика" хоче викупити один з його акціонерів – компанія "Укрфінком", – заявив один з депутатів.

При цьому, на його думку, власники "Укрфінкому", пов'язані з ВАТ "Запоріжсталь", домовилися про спільні дії з блоком Черновецького і мають намір надалі продати акції банку.

"Усе говорить саме про це. Це досить ліквідний актив. А продавати контрольний пакет чи такий, що блокує – велика різниця. Це той ласий шматочок, за який вони будуть боротися в залі", - вважає він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування