Янукович відвів Україні роль мосту

Четвер, 14 вересня 2006, 13:16

Прем’єр Віктор Янукович заявляє, що Україна хоче стати мостом у стосунках між Євросоюзом і Росією.

"Ми будемо проводити політику не протистояння, а політику об'єднання інтересів. Є багато спільних інтересів у енергетиці. Україна не повинна бути глухим кутом у стосунках ЄС і Росії. Ми будемо будувати міст. Як з одного, так і з іншого боку", - сказав Янукович після зустрічі з комісаром ЄС у міжнародних стосунках Бенітою Ферреро-Вальднер.

Ферреро-Вальднер повідомила, що у четвер разом із заступником міністра палива та енергетики Сергієм Тітенком підписала меморандум, згідно з яким Єврокомісія готова профінансувати "інфраструктурні проекти в газовій та нафтовій сферах", зокрема, у питанні лічильників газу на кордонах України.

"Це підтвердження того, що найближчим часом ми почнемо спільні енергетичні проекти", - сказав Янукович.

"Зустріч надає величезний оптимізм, що ми все більше і більше розуміємо, що Україна і ЄС наближаються до мети об'єднання"

Янукович також сказав, що Україна "підтримує позицію ЄС" у питанні референдуму в Придністров’ї.

Янукович також заявив, що Україна хоче інтегруватися в ЄС. "У цьому році перед нами завдання ухвалення законів про вступ до СОТ".

За словами Януковича, вступ до ЄС потребує ухвалення Верховною Радою 21 закону, а також підписання двосторонніх протоколів з Киргизією і Тайванем.

Прем’єр зазначив, що реформи, які запланував його уряд, "будуть суттєво покращувати можливості співпраці України і ЄС".

"І ми сподіваємося, що ця співпраця дозволить найближчим часом створити зону вільної торгівлі між Україною і ЄС", - додав Янукович.

Ферраро-Вальднер зазначила, що для початку переговорів про зону вільної торгівлі необхідно, щоб Україна вступила до СОТ.

"Зараз в Україні сприятливий політичний клімат, створено коаліційний уряд, Україна вперше за роки незалежності отримала реальний механізм співпраці уряду і парламенту", - сказав він.

Українська правда, Брюссель

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування