Бакай почав судитися з Луценком за "наручники" і "нари"

П'ятниця, 22 вересня 2006, 10:31

Представники екс-керівника Держуправління справами Ігоря Бакая у ході засідання в Печерськом районному суді Києва заявили, що голова МВС Юрій Луценко порушив стосовно Бакая право на презумпцію невинності.

Як пише "Комерсант-Україна", представники Бакая Олександр Величко, Тетяна Шмарьова і Віталій Тетерський, посилаючись на низку рішень Європейського суду із захисту прав людини, доводили, що висловлення Луценка на адресу Бакая "порушили його право на презумпцію невинуватості".

Представники екс-керівника Держуправління справами президента стверджували, що щодо їхнього клієнта "ведеться кримінальне переслідування", і відзначили, що прокуратурою Києва було порушено кілька кримінальних справ.

Після цього начальник відділу юридичного забезпечення МВС Денис Горбась, який представляє в суді інтереси Луценка, почав задавати їм питання.

Зачитавши висловлювання, які, на думку представників Бакая, порушили його право вважатися невинним до винесення судом обвинувального вироку, Горбась поцікавився, яке з них порушує право Бакая на презумпцію невинності.

"Жодне", – відповіли представники позивача.

Як відомо, причиною судового розгляду стали висловлювання Луценка про те, що він "буде робити все, щоб Бакай за вчинені ним злочини відповідав на території України".

Найбільшою образою адвокати Бакая вважають обіцянку Луценка подарувати їх клієнту брелок у вигляді наручників.

У ході засідання Шмарьова визнала, що жодне з цих висловлювань не зобов'язує Бакая самостійно доводити свою невинуватість.

На питання, у здійсненні якого злочину Луценко звинуватив Бакая, "розмахуючи брелоком у вигляді наручників?", представники Бакая відповіді не дали.

"Напевно, у злочині, за який, за словами Луценка, пана Бакая повинні відправити на нари", – припустила Шмарьова.

У ході засідання з'ясувалося, що до моменту трансляції інтерв'ю Луценка Бакай був обізнаний про свій карно-процесуальний статус в Україні, а також про рішення суду обрати стосовно нього запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Наступне слухання у цій справі відбудеться 11 жовтня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування