У Януковича вирішили продати "Криворіжсталь" по другому разу

П'ятниця, 22 вересня 2006, 10:48

У переліку підприємств, які уряд рекомендує для приватизації або реприватизації в наступному році, є, зокрема, меткомбінат "Міттал Стіл Кривий Ріг".

Як повідомляє "Німецька хвиля", перелік підприємств був внесений урядом до парламенту в додатку до проекту Держбюджету на 2007 рік.

Радіо зазначає, що проект бюджету на наступний рік має рекордний дефіцит – 15 мільярдів гривень, із яких близько 10 мільярдів уряд розраховує покрити завдяки приватизації.

Незважаючи на те, що меткомбінат "Криворіжсталь" торік був проданий, голова Фонду держмайна Валентина Семенюк уже заявляє про невиконання новими власниками інвестиційних зобов'язань.

Народний депутат від Соцпартії Йосип Вінський повертатися до цієї теми вважає з правового погляду некоректним. Водночас, представник Партії Регіонів Василь Хара називає це черговими інсинуаціями. За його словами, "Криворіжсталь" країна вже "проїла".

Разом з тим, Фонд держмайна оприлюднив результати чергової перевірки "Міттал Стіл Кривий Ріг" щодо виконання інвестиційних зобов’язань власником підприємства.

Голова комісії фонду з перевірки виконання інвестзобов’язань Юрій Бордюгов зазначив, що "умови договору в основному виконуються".

Особливо сподобалось комісії, як виконуються пункти щодо капітальних інвестицій, реконструкції виробництва та розширення основних фондів металургійного комбінату та шахт. За час, який комбінат належить групі "Міттал Стіл" вони склали понад 85 мільйонів доларів.

Зауваження до нового власника викладені в 7 пунктах підсумкового акту комісії. Більшість з них стосується соціальної частини договору купівлі продажу.

Голова профспілки "Міттал Стіл Кривий Ріг" Юрій Бобченко скаржиться, що дирекція ігнорує їхні вимоги щодо підвищення зарплатні.

Тим часом керівництво комбінату наполягає, що всі умови договору виконуються, а проблеми виникають через різне тлумачення пунктів угоди різними сторонами.

Всі спірні питання з ФДМ менеджери комбінату планують вирішити шляхом переговорів протягом наступних тижнів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News