Семенюк захворіла на манію величі?

П'ятниця, 22 вересня 2006, 11:13

Голова Фонду держмайна Валентина Семенюк вважає, що Йосип Вінський – "не та людина", через яку може відбутися розкол Соцпартії.

"Можу сказати, що ніякого розколу не буде. Тим більше що Йосип Вікентійович - це не та особистість, через яку... Картки писати - це він", - сказала вона в інтерв'ю газеті "Известия в Украине".

"Знаєте, я завжди ціную за результатом. Ви краще подивіться на результати голосувань по Хмельницькій області за всі роки виборчих кампаній і конкретно на результати голосування в тому районі, де він був. Одразу все зрозумієте", - додала Семенюк.

За її словами, виключення Вінського із СПУ було "рішенням постфактум". "Тому що Йосип Вінський сам для себе усе вирішив, коли не виконав перше рішення політвиконкому СПУ, у якому сказано про те, що партія буде домагатися обрання головою ВР Олександра Мороза", - пояснила вона.

"Фактично Вінського виключили за те, що він не виконав статуту партії... Можеш критикувати, але за статутом сказано, що ти повинен поставити це питання в первинній організації, а не йти на прес-конференцію", - зазначила Семенюк.

"Ви ж розумієте, що за статутом у партії більшість ухвалює рішення. Якщо ти навіть не згодний, то рішення більшості повинен виконати", - додала вона.

Щодо переговорів по коаліції Семенюк висловила думку, що створена коаліція буде працювати довго: "Буде широка коаліція. Не виключаю, будуть ротації певних посадових осіб, причому - буде конкуренція, як внутріпартійна, так і внутріфракційна і внутрікоаліційна. Усі будуть шукати помилки один в одного".

На питання, чи допускає вона, що частина електорату СПУ після блокування соціалістів з Партією регіонів і комуністами, змінить симпатії, Семенюк відповіла, що вона вже тринадцятий рік у парламенті: "Усі ті, хто намагався на Соцпартію лити якийсь бруд, в основному самі і ставали брудними".

"Розумієте, ми, соціалісти, якось завжди йшли поперед фарватеру, і усі до нас на наш хвіст сідали, їхали, брали наші гасла, і говорили, що це вони тепер будуть робити, але при цьому люди добре розуміли, хто є хто!", - почала соціалістка.

"От вам живий приклад... 2004 рік - ми вийшли на Майдан. І хто керував Майданом - соціалісти!.. Запевняю вас, нехай сьогодні саме в соціалістів фракція от така - малесенька-малесенька, але від неї багато чого залежить. Ми вже пройшли цей іспит", - додала вона.

За словами Семенюк, вона "навіть колись Кучмі казала: "Ви ж повинні зрозуміти, що ми, соціалісти, у державі санітари". "І якби він розумно вчинив, прислухався хоч трошки, хоч на 30 відсотків, до нашої думки і прибирав тих, хто його ганьбили, його положення було б зовсім іншим. Потрібно ще сказати нам "спасибі", за те, що ми такі є - прямі...", - вважає вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування