Тимошенко не заспокоїться, поки не завершить операцію "Зубік"

П'ятниця, 22 вересня 2006, 13:42

Лідер опозиції Юлія Тимошенко обіцяє оголосити точну кількість депутатів, що увійшли до опозицію після позбавлення мандатів тих депутатів, що перейшли до антикризової коаліції.

"Коли вони втратять свої мандати і коли ми завершимо цю операцію, ми порахуємо справжніх бійців", - сказала Тимошенко під час підписання угоди про створення міжфракційного опозиційного об’єднання у п’ятницю.

За її словами, процедура "виведення за межі парламенту тих депутатів, що зрадили фракцію", буде розпочата найближчим часом.

"Ми не шкодуємо про тих людей, які йдуть, навпаки, ми вважаємо це розумним і потрібним випробуванням для команди у важкій ситуації", - сказала вона.

Водночас, як повідомив "Українській правді" керівник юридичного департаменту БЮТ Андрій Портнов, Блок уже підготував подання до Конституційного Суду щодо тлумачення норми Конституції відносно застосування імперативного мандату.

За його словами, подання буде зроблено найближчим часом. "Якщо КС вирішить, що ця норма не потребує ухвалення додаткового закону, то вони [депутати від БЮТ, що увійшли до антикризової коаліції] перестануть бути народними депутатами згідно з Конституцією як нормою прямої дії", - сказав Портнов.

На запитання, що буде, якщо КС ухвалить рішення про потребу додаткового законодавства, він зазначив, що БЮТ знає, як діяти у такому разі, але "поки що це зарано коментувати".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування