Ющенко підтримав Тимошенко у боротьбі із "зонами" Януковича

П'ятниця, 22 вересня 2006, 14:01

Президент Віктор Ющенко не підтримує поновлення вільних економічних зон у 2007 році.

Про це він повідомив журналістам, перебуваючи на військових навчаннях у Миколаївській області, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"Я не підтримую ту політику, яка кілька років тому була сформована в режимі вільних зон", - сказав Ющенко.

Він відзначив низку недоліків у ВЕЗ, створюваних на таких принципах.

"Це були сформовані значною мірою непотрібні канали завезення в Україну товарних позицій, що стосувалися не тільки територій самої економічної зони, але і багатьох інших регіонів", - сказав Ющенко.

За його словами, так виникала ціла політика по відшкодуванню ПДВ та інші нюанси.

Ющенко підкреслив, що можна підійти більш вибірково до організації ВЕЗ, провести ретельну ревізію, встановити більш чіткі кордони, щоб уникнути ситуації, яка існувала 3 роки тому в Україні, коли було 22 ВЕЗ і по деяких з них не існувало навіть територіальних кордонів їхньої діяльності.

Ющенко підкреслив, що спочатку потрібно провести ревізію тих умов, на яких працювали попередні ВЕЗ і встановити нові правила з формування цих зон, і тільки тоді можна ініціювати створення у певних районах ВЕЗ.

Як відомо, раніше Кабінет міністрів запропонував Верховній Раді У 2007 році відновити пільги для вільних економічних зон і територій пріоритетного розвитку.

Колишній міністр фінансів Віктор Пинзеник прогнозував втрату із Держбюджету-2007 12,5 млрд. гривень у випадку поновлення пільг для ВЕЗ.

Раніше пільги для СЕЗ скасував уряд Юлії Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування