Радник Кучми думає, що Ахметов не пустить Януковича в Росію

П'ятниця, 22 вересня 2006, 16:33

Екс-радник Леоніда Кучми з макроекономіки Анатолій Гальчинський вважає, що ідеальною є парламентська коаліція у складі "Нашої України" і Партії регіонів.

"Великий бізнес повною мірою представлений у парламенті. А виходить, він, як ніхто, зацікавлений у довгострокових проектах і може бути носієм великих ідей, націлених на перспективу", - сказав він в інтерв'ю тижневику "Контракти".

"Кажуть, що Янукович потягне Україну в Росію. А я кажу, що йому не дасть це зробити великий бізнес, розуміючи свою неконкурентність у порівнянні з російським", - вважає Гальчинський.

Він висловив думку, що "Ющенку Янукович потрібний більше, ніж Ющенко Януковичу". "Якщо виходити з реалій сьогоднішнього дня, перспективи пролонгації свого президентства в Ющенка немає. Об'єднавшись із Регіонами, він може зберегти для себе крісло президента. Янукович — прагматик, Ющенко — більш сентиментальний, у цілому — непогане сполучення", - вважає Гальчинський.

"Ющенко гарантує Януковичу своє невтручання в його справи. Якби Кучма був президентом у новому форматі політичної системи, вони б із Януковичем загризли один одного. Кучма не міг бути осторонь від економіки, ця система не для нього, а більше для Ющенка", - сказав він.

За його словами, в Україні зараз багато молодих освічених бізнесменів. "Наприклад, Пінчук — дуже освічена людина. З Ахметовим ніколи не спілкувався, але чув, що він — серйозний аналітик. Дай Боже нашим політикам бути на рівні", - сказав він.

Гальчинський також вважає, що уряд Віктора Януковича не має виразної стратегії.

На його думку, "зараз до влади прийшли люди, що працювали в колишній системі і, скоріше за все, вони будуть намагатися її реанімувати". "Але це буде їхньою помилкою: модель економічного розвитку, що діяла в 2003-2004 роках, хоч і була результативною, однак себе вичерпала", - вважає Гальчинський.

За словами Гальчинського, Юрій Єхануров, "по великому рахунку, нічим не займався". На його думку, Єхануров не реалізував себе як прем'єр.

Так само, на його думку, Арсеній Яценюк не реалізував себе як міністр економіки. "Таких талановитих економістів у нас мало. Я не знаю нового міністра економіки, але ідея залишити Яценюка в новому уряді була непоганою", - сказав Гальчинський.

За його словами, за останні кілька років економіка відокремилася від держави і придбала здатність не реагувати на політичні потрясіння, тобто дійсно стала ринковою.

Гальчинський також розповів, що зараз займається викладанням, читає свій курс "Теорія грошей", працює у фонді, пише книгу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування