У Тимошенко хочуть за всім слідкувати, а в Януковича – водити в Раду гостей

П'ятниця, 22 вересня 2006, 16:55

Депутати Святослав Олійник і Андрій Портнов (БЮТ) пропонують Верховній Раді дозволити депутатам входити до складу одночасно декількох слідчих комісій.

Про це говориться в проекті постанови N2200 "Про внесення змін до частини 7 статті 82 Регламенту Верховної Ради України", зареєстрованому в парламенті 20 вересня.

Одночасно пропонується встановити норму, за якою депутат може очолювати тільки одну слідчу комісію.

У пояснювальній записці до проекту відзначається, що для формування професійного складу тимчасових слідчих комісій, особливо пов'язаних з розглядом специфічних питань, як правило, фракції висувають найбільш компетентних депутатів.

Таким чином, найчастіше один депутат бере участь у роботі декількох комісій, що суперечить діючим нормам регламенту і може поставити під сумнів легітимність результатів роботи багатьох комісій.

Зараз у Раді працюють 4 тимчасові слідчі комісії - із розслідування обвинувачень у підкупі депутатів, із порушень законодавства під час місцевих виборів у Черкасах у 2006 році, із перевірки ситуації із забезпеченням природним газом українських споживачів і з розслідування фактів порушень прав депутатів парламенту.

***

Депутат Верховної Ради Валерій Бондик (фракція Партії регіонів) пропонує Раді дозволити її депутатам без обмежень допускати відвідувачів у ті адміністративні будинки парламенту, де знаходяться їхні кабінети.

Про це сказано в проекті постанови №2196 "Про порядок допуску в адміністративні будинки Верховної Ради України", зареєстрованому в Раді 19 вересня.

У пояснювальній записці до проекту постанови автор нагадує, що діюча інструкція про допуск в адміністративні будинки і службові приміщення Ради не надає депутатам Ради права допускати відвідувачів в адмінбудівлі, що, на його думку, перешкоджає виконанню депутатських повноважень.

Проект постанови також пропонує надати помічникам-консультантам депутатів Ради, що працює за трудовим договором, право допускати відвідувачів з 9.00 по 17.45 у ті адміністративні приміщення, де знаходяться їхні робочі місця.

Проект постанови передбачає необхідність супроводу відвідувачів депутатами Ради або помічниками-консультантами.

Обком з посиланням на Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...