Генпрокуратура не збирається повертати Боделана і Засуху в Україну?

П'ятниця, 22 вересня 2006, 17:46

Генпрокуратура не направляла до Росії запити про екстрадицію екс-мера Одеси Руслана Боделана й екс-голови Київської області Анатолія Засухи.

"Можу сказати не про відсутність Боделана і Засухи на території Російської Федерації, а про те, що такі запити не направлялися", - повідомив у п'ятницю на прес-конференції заступник генпрокурора Олександр Шинальський.

Як пояснили в Генпрокуратурі, процесуально поки слідство не зібрало достатньо доказових матеріалів, офіційний запит про екстрадіцію спрямований бути не може.

Водночас заступник Генпрокурора Росії Олександр Звягінцев виключає "політичну складову" у вирішенні питань екстрадиції громадян України, оголошених у розшук українським Інтерполом і які знаходяться, за даними українських правоохоронців, у Росії.

"Політична складова виключається повністю, усі рішення ухвалюються у суворій відповідності до чинного російського законодавства і взятих Росією на себе зобов'язаннь", - повідомив Звягінцев.

При цьому Звягінцев відмовився відповідати на запитання про конкретних громадян, розшукуваних Україною.

Відповідаючи на питання про причини затягування рішень про видачу, Звягінцев відзначив, що це "винятково об'єктивні причини".

"У кожній справі потрібно розбиратися конкретно, і є процедури, що тривають роками", - сказав він.

Крім того, Звягінцев повідомив, що він "у цілому позитивно" оцінює співпрацю українських і російських правоохоронців у вирішенні питання екстрадиції.

Раніше керівництво МВС України й українського Інтерполу заявляло про численні складності розшуку і екстрадиції низки українських громадян, які знаходяться, за попередньою інформацією, у Росії.

Зокрема заступник генпрокурора України Сергій Винокуров заявив, що іноді при вирішенні питань екстрадиції "вагомим аргументом є політична доцільність", що "є неприпустимим".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування