Азаров пообіцяв, що не зрадить Європу

П'ятниця, 22 вересня 2006, 19:35

Україна вже практично накопичила запаси, необхідні для безперебійної роботи газотранспортної системи, і гарантує виконання контрактів з транзиту газу в Європу.

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі з послом Чехії в Україні Карлом Штиндлом.

Азаров також відзначив, що Україна не змінює орієнтири зовнішньої політики.

"Європейський вибір нашої держави не піддається сумнівові", - підкреслив він.

Крім того, перший віце-прем'єр повідомив, що уряд України в даний час "вживає заходів з метою стабілізації соціально-економічної ситуації, що погіршилася з 2004 року, для того, щоб вирішити невідкладні соціальні проблеми, накопичені попередніми урядами, створити привабливий інвестиційний клімат в Україні".

У свою чергу посол Чехії високо оцінив рівень українсько-чеського економічного співробітництва і динаміку контактів між представниками бізнесу двох країн.

При цьому він висловив сподівання на відновлення діалогу щодо проблеми української заборгованості по так званих "Ямбурзьких угодах", які були перервані протягом 2005-2006 років.

Також посол висловив упевненість, що формування нової української частини міжурядової комісії з економічного і науково-технічного співробітництва дозволить інтенсифікувати діалог не тільки зі спірних, але, насамперед, з перспективних питань.

Зі своєї сторони Азаров указав на те, що Україна прагне виконувати усі свої зобов'язання.

"Наша позиція проста і відкрита. Ми дуже турбуємося про репутацію держави. Україна - надійний позичальник і сумлінний партнер, тому всі наші зобов'язання виконаємо відповідно до міжнародної практики", - підкреслив він.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування