Соціалістів підозрюють у піарі на законі про багатство

Понеділок, 25 вересня 2006, 10:14

Закон про податок на нерухомість, з ініціативою про який виступають представники СПУ, не матиме сенсу, оскільки в Україні немає достовірної інформації про реальні доходи населення.

Таку думку висловив політолог Андрій Єрмолаєв, повідомляє Німецька хвиля.

Він вважає, що ініціатива Соцпартії стягувати із заможних українців податок на нерухомість, а згодом збирати плату й за інше багатство, зумовлена політичним піаром та демонстративним відстоюванням лівої ідеї.

За його словами, в той час, коли значна частина коштів та майна обертається в тіньовому секторі, запровадження податків не зачепить найзаможнішого прошарку українців.

А тому схвалення документів, які переслідують мету встановлення соціальної справедливості, за нинішніх обставин є цілком недоречним.

Підтвердженням висновків експерта слугують податкові декларації українських політиків, згідно з якими депутати та урядовці, як правило, є власниками не більше одного помешкання.

Тим часом представники парламентського корпусу визнають, що під куполом законодавчого органу перебуває не менше двох третин депутатів з мільйонними статками.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування