Медведчук радить Ющенку писати другий універсал

Понеділок, 25 вересня 2006, 11:52

Голова СДПУ(О) Віктор Медведчук вважає, що президент Віктор Ющенко має заявити про продовження політреформи.

"Проголосивши шлях до національної єдності, політичні сили, які знаходяться сьогодні у владі, просто зобов'язані негайно продовжити політреформу", - вважає Медведчук, повідомляє прес-служба партії.

"В іншому випадку, нинішні тертя між галузями влади, пов'язані з недосконалістю юридичної бази, ризикують перерости в широке протистояння. Про яку єдність тоді взагалі може йти мова?" - заявив Медведчук.

За його словами, президент "показав би добрий приклад, якби виступив з ініціативою продовження політичної реформи".

"Ющенко зміг посадити за стіл переговорів своїх політичних опонентів під час підписання першого Універсалу, який, на жаль, тільки загострив теми НАТО та російської мови", - зазначив він.

"Думаю, що йому прийшов час готувати другий Універсал, який підтверджує головні принципи демократизації влади і, який міг би стати реальною основою політичної згоди" - заявив Медведчук.

Водночас Медведчук вважає недоцільним створення широкої коаліції за участі "Нашої України".

"Я досить скептично ставлюся до перспективи так званої широкої коаліції... Сьогодні коаліція в парламенті вже є і Верховна Рада цілком працездатна. Те, що спочатку було сформовано "широкий" уряд, а тільки потім стали вестися переговори про створення коаліції – чергове українське ноу-хау, що не має аналогів у демократичних країнах. Віз покотили, а коней намагаються впрягти на ходу" – сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...