Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко зайнявся вирішенням антисемітизму і ксенофобії

Понеділок, 25 вересня 2006, 11:55

Найближчим часом буде створено робочу групу з відомих фахівців-істориків, політологів, соціологів, що наблизить українських громадян до розуміння трагедії Бабиного Яру і таких явищ як антисемітизм і ксенофобія.

Про це заявив радник президента з гуманітарних питань Маркіян Лубківський на прес-конференції в понеділок, повідомляє Ліга.

При цьому Лубківський підкреслив, що на даний час Україна знаходиться на початку цього шляху, що повинні пройти і влада, і суспільство.

"Це стане не тільки виконанням відповідних доручень президента, але і дозволить усім нам зробити свій внесок у зміцнення в Україні міжнаціонального миру і згоди. Бездіяльність і зволікання в цих питаннях є неприпустимими", - зазначив він.

Також Лубківський додав, що відповідно до розпорядження президента, в Києві буде створено державний історико-культурний заповідник "Бабин Яр".

Крім того, радник глави держави відзначив, що в Секретаріаті президента під головуванням глави держави вже найближчим часом відбудеться засідання ради з питань етнонаціональної політики при президенті.

У ході засідання буде обговорена проблематика міжнаціональної єдності і розуміння, з'ясування і вирішення проблем кожної національної меншини, що проживає на території України.

Секретаріат президента звернеться до ради з ініціативою проведення широкомасштабного "круглого столу" з проблеми міжнаціонального і міжетнічного миру і стабільності в Україні.

Також Лубківський сказав, що ініціатива віддавання данини пам'яті в Києві на високому рівні жертвам трагедії Бабиного Яру належить президенту Віктору Ющенку.

"Українська ініціатива є унікальною, оскільки трагедія Бабиного Яру, як і взагалі єврейська тема були заборонені і замовчувалися в тоталітарному Радянському Союзі", - відзначив Лубківський і додав, що ці теми не були популярними і не досліджувалися також у період уже незалежної України.

"Україна першою на пострадянському просторі і вперше за свою п'ятнадцятирічну історію виступає ініціатором і організатором великого міжнародного заходу, покликаного вшанувати пам'ять жертв Бабиного Яру і підтримати діалог на складну тему міжнаціонального, міжетнічного, міжрелігійного співіснування", - пояснив він.

При цьому радник президента висловив переконання, що вмінням віддати данину поваги і пам'яті іншому народу володіє тільки великий народ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...