"Регіонал", який досі ходить "під статтею", тепер мріє про двопалатність

Понеділок, 25 вересня 2006, 12:17

Депутат від Партії регіонів Віктор Тихонов заявляє, що проти нього дотепер не закрито справу за фактом його висловлювань під час з'їзду депутатів усіх рівнів у Сєвєродонецьку.

"Слово "федералізм" у нас лайливе, і я досі ходжу "під статтею": я єдиний, проти кого не закрито справу за політичними мотивами", - цитує слова Тихонова прес-служба Партії регіонів.

"Мені президент особисто цим докоряє, але, щоправда, чомусь плутає федералізм із сепаратизмом. Хоча це зовсім різні речі. Як еволюція і революція, наприклад", - додав він.

На думку депутата, зараз знову актуальною стала тема про верхню палату Верховної Ради "або, якщо хочете, палату регіонів".

"А якщо це неприйнятно, то треба довести політреформу до логічного завершення. Сьогодні знову стали повторювати як заклинання слова "децентралізація", "субсидиарність", не замислюючись над тим, що це — основні елементи федералізму", - сказав він.

Тиханов також повідомив, що очолюваний ним Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики і місцевого самоврядування виступає за те, щоб "політреформу в Україні доводити до розуму".

"Так, вона недосконала, її приймали похапцем, у пакеті, але назад відступати не можна. Йти необхідно тільки вперед, ухвалювати супутні закони. Хоча є Конституційний Суд, вищі чиновники країни, які будуть політреформу гальмувати. Але її потрібно ухвалювати, нехай і з "огріхами", а потім доводити до досконалості", - сказав він.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування