Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Із розкраданням бюджетних коштів будуть боротися "стрілочками" і "рисочками"

Понеділок, 25 вересня 2006, 13:45

Головне контрольно-ревізійне управління України готує законодавчі ініціативи, спрямовані на розширення повноважень відомства.

Про це заявив голова ГоловКРУ Петро Андрєєв в інтерв'ю щотижневику "Бізнес".

"Ми зараз готуємо відповідні зміни до чинного законодавства, завдяки яким одержимо право перевіряти всіх суб'єктів господарювання, які працюють з бюджетними грошима - починаючи від розпорядника і закінчуючи прямим постачальником товарів і послуг", - сказав він.

За словами Андрєєва, без одержання таких повноважень не вдасться зламати сформовану практику, коли ціни на продукцію, закуповувану бюджетними установами, у два-три рази вищі ніж ціни заводу-виробника.

Голова ГоловКРУ також повідомив, що відомство має намір налагодити більш ефективну співпрацю з Міністерством внутрішніх справ і Державною податковою адміністрацією.

Крім того, Андрєєв відзначив, що у випадках виявлення у відомствах рецидивів зі зловживання бюджетними коштами, він буде ставити перед Кабміном питання про зміну керівництва таких установ.

"Якщо я буду бачити, що, приміром, у відомстві, яке ми перевіряли, продовжують розкрадати бюджетні гроші, особисто буду порушувати питання перед Кабінетом міністрів про звільнення керівника даного відомства", - сказав він.

Голова ГоловКРУ також повідомив, що відомство змінило методику роботи і перевіряє не тільки фінансову діяльність центрального апарата, але і фінансову і господарську діяльність усіх його дочірніх компаній.

За його словами, на даний час уряд поставив перед КРУ завдання комплексно перевірити держкомпанії.

"Усю зібрану інформацію ми нанесемо на спеціальну карту України, де намалюємо стрілочки, рисочки, позначимо, за якими схемами ідуть гроші, у чиї кишені, скільки держава недоодержує. Покажемо всіх зацікавлених осіб, постачальників обладнання, майна і т.д.", - відзначив голова ГоловКРУ.

Він також повідомив, що на сьогодні комплексна перевірка проходить у НАК "Нафтогаз України", Державної адміністрації залізничного транспорту "Укрзалізниця" та ВАТ "Укртелеком".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...