Вінський розповів, як Азаров сказав Морозу не "випендрюватися"

Понеділок, 25 вересня 2006, 14:49

Член фракції Соцпартії Йосип Вінський заявляє, що представники Партії регіонів пропонували йому посаду віце-прем'єра в уряді Віктора Януковича.

Про це він розповів в інтерв'ю "Делу".

Вінський також повідомив, що сьогодні в Соцпартії є "багато незадоволених", але поки форми їхнього протесту є "тихі і небунтарські — багато хто здають партійні квитки і припиняють зв'язки із Соцпартією".

Водночас він відзначив, що не буде "очолювати розкол Соцпартії".

"Я вважаю, що в партії або переможе кон'юнктурна тенденція, партія переродиться і зійде з політичної арени. Або відбудеться повернення на її колишні ідеологічні позиції. Першим сигналом цього буде вихід з коаліції з Партією регіонів. Другим — відставка Мороза. Тільки тоді прийдуть нові люди, у яких буде 4-5 років на те, щоб відновити авторитет Соцпартії й очистити її від переродженців", - сказав Вінський.

На його думку, в Олександра Мороза немає політичного майбутнього, "як і сьогодення".

"Хоча сьогодні він посідає високу посаду, він утратив ключову свою позицію — Мороз завжди мав високу підтримку народу.... Сьогодні Мороз це втратив. Мені здається, що він це розуміє. Я бачу, що він внутрішньо переживає складні часи. Навіть зовні він змінився. Він не був запрограмований на зраду. Але бажання обійняти посаду виявилося сильнішим за моральні постулати", - сказав Вінський.

"Я намагався уберегти його від таких дій. Я намагався зберегти його як людину, у якої є певні моральні цінності — порядність і чесність. Але інша сутність особистості Мороза підказала йому, що переможців не судять — що головне стати головою Верховної Ради. Очевидно, на вирішальному етапі ці його людські слабкості, жадоба влади виявилися сильнішими за мої аргументи", - додав він.

Вінський також розкритикував проект бюджету на 2007 рік, представлений урядом Януковича.

"Бюджет — хамський. Так відверто віддавати гроші в кишеню олігархів — це виклик суспільству. Вони занадто рано почали нахабніти", - сказав він.

"Залежність Мороза від Партії регіонів є повною, і, мабуть, відбулася бесіда, у якій Азаров сказав, що "ми тебе призначили, так що ти не випендрюйся і вимуштруй своїх хлопців". Мороз прийшов і вимуштрував", - додав Вінський, коментуючи підтримку проекту бюджету з боку фракції СПУ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News