Янукович хоче не тільки підписувати, але ще й готувати укази Ющенка

Понеділок, 25 вересня 2006, 18:05

Прем'єр-міністр Віктор Янукович підкреслив, що виконавча влада повинна мати "безпосереднє відношення" до підготовки указів президента.

"Виконавча влада повинна мати безпосереднє відношення до підготовки указів, той чи інший міністр, який буде виконувати цей указ і, звичайно ж, прем'єр-міністр. Тут немає ніякої політики", - сказав Янукович на прес-конференції у понеділок у Києві.

Він відзначив, що порядок прийняття актів президента повинен регламентуватися законом і зауважив, що уряд найближчим часом підготує відповідний законопроект.

"Це питання буде удосконалено і ухвалено рішення", - цитує слова Януковича "Інтерфакс-Україна".

Як відомо, секретаріат Кабінету міністрів повернув у Секретаріат президента 7 указів, відмовившись ставити на них підписи прем'єра і профільного міністра через те, що укази вже були оприлюднені без контрасигнації.

Контрасигнація - скріплення актів голови держави підписами прем'єра і міністра, відповідального за виконання указу, процедура передує офіційному оприлюдненню президентських актів.

У свою чергу президент Віктор Ющенко заявив, що укази голови держави набирають сили після їхнього підписання президентом і оприлюднення їх.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування