Міністрові Януковича не подобається його висока зарплатня

Четвер, 28 вересня 2006, 10:23

Міністр праці і соціальної політики Михайло Папієв звинувачує екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко у створенні дисбалансу в рівні заробітних плат.

Про це він повідомив під час "гарячої" телефонної лінії в газеті "Комсомольська правда в Україні".

"Вирішили підняти собі зарплатню в 5-10 разів. І вийшло так: мінімальна зарплатня залишилася на тім же рівні, що і була, середня зарплатня вчителя і лікаря на рівні 500-700 грн. А міністри і прем'єр-міністр України, жінка в нас тоді була, якщо ви пам’ятаєте, стали одержувати по 17, по 20, по 25 тис. грн.", – сказав міністр, повідомляє УНІАН.

"І коли вони зараз дуже багато міркують про те, наскільки бюджет соціальний, наскільки ні, то я хотів би нагадати їм от цю дію", – додав він.

Міністр відзначив, що підвищення заробітних плат викликало дисбаланс у країні, оскільки від установленої членами уряду зарплатні залежить дуже багато: зарплатня і народних депутатів, і прокурорів, і суддів.

У той же час міністр сказав, що, на жаль, уряд не може скасувати це рішення, оскільки це забороняє стаття 22 Конституції.

"У нас є стаття 22 Конституції, що говорить про те, що нові закони або зміни в старі закони не можуть звужувати встановлені права й обсяги цих прав. І є 4 рішення Конституційного Суду. Тобто я як міністр, що одержує 17 тис. грн., не можу зменшити собі зарплатню. Не можу", – сказав Папієв.

30 червня 2005 року уряд Тимошенко ухвалив постанову, якою підняв зарплати міністрам, мотивуючи своє рішення бажанням зробити так, щоб міністри одержували досить грошей і не брали хабарів.

Обком

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...