Ющенко просить Януковича не чіпати губернаторів. Але той не слухає "лепет"

Четвер, 28 вересня 2006, 12:24

Представник президента в уряді Арсеній Яценюк просить Кабмін виключити пункт постанови про можливість звільнення губернаторів.

"До цієї постанови єдине прохання – зняти позицію про звільнення керівників обласних адміністрацій", - сказав Яценюк під час засідання Кабміну.

"Ми поділяємо позицію, що за розвиток регіонів несе відповідальність керівник обласної адміністрації. Але відповідальність є солідарною з урядом. І є пропозиція від президента обговорити це питання, щоб конструктивно його вирішити", - додав він.

Яценюк пообіцяв, що "в процесі консультацій питання відповідальності губернаторів буде розв'язано".

Він також повідомив, що "президент поділяє основні параметри бюджету, але хотів би бачити ключову ідею цього фінансового документу".

Яценюк також повідомив, що Ющенко має намір внести свої пропозиції до проекту закону "Про Кабінет міністрів".

"Якщо його пропозиції не будуть враховані, то президент внесе свій проект закону", - додав Яценюк.

У свою чергу спікер Олександр Мороз, присутній на засіданні, повідомив Яценюку, що пропозиції президента можна буде врахувати між першим та другим читанням законопроекту "Про Кабінет міністрів".

"Я так розумію, що у президента не вистачає часу писати пропозиції, тому прохання до людей, які будуть готувати цю пропозицію, негайно їх внести. Якщо ми чекатимемо, коли той чи інший суб’єкт законодавчої ініціативи внесе свої пропозиції, то ухвалення розтягнеться в часі на два роки", - сказав Мороз.

У свою чергу Янукович звернув увагу Яценюка, що той неправильно зрозумів постанову.

"Там іде мова про звернення до президента розглянути питання доцільності перебування на посаді, а не про звільнення", - сказав він.

"Я просив би, щоб ми не повторювали випадки у Луганській області. Поїдьте, подивіться, що робиться в Луганській області – я вас запрошую. Я був на представленні губернатора, і відчув, що область зруйнована. Півроку там не було голови обласної адміністрації. Якщо ми так вирішуватимемо кадрові питання, то подяки від людей не буде", - зазначив Янукович.

Прем'єру також не сподобалися виправдання на засіданні кабміну від губернаторів, яких пропонується звільнити.

"Цей лепет, що ми маємо досягнення – не повинно його бути. Про досягнення хай говорять люди", - сказав Янукович.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування