Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратуру обізвали найбільш закритим органом

Четвер, 28 вересня 2006, 13:36

Українські правозахисники заявляють, що Генпрокуратура є найбільш закритим органом влади.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Української Гельсінської спілки з прав людини за підсумками прес-конференції правозахисників.

"Прокуратура є найбільш закритим органом влади: практично відсутнє офіційне надання інформації, відсутній відкритий доступ до нормативних актів Прокуратури та зафіксовано найбільше відмов у наданні інформації за інформаційними запитами", - йдеться у повідомленні.

Правозахисники також наголошують, що наказ генпрокурора щодо переліку утворюваних у діяльності органів прокуратури України документів, які містять конфіденційну інформацію і яким надається гриф обмеження доступу "Для службового користування" відверто суперечить чинній редакції закону про інформацію.

"На підставі цього наказу засекречується інформація про порушення прав і свобод, результати спеціальних перевірок та інша суспільно-необхідна інформація", - наголошують правозахисники.

"На нашу думку, всі нормативні акти прокуратури повинні реєструватися в Міністерстві юстиції України, як і інших органів державної виконавчої влади", - йдеться в повідомленні.

У той же час, найбільш відкритим органом правозахисники називають Державну судову адміністрацію України (ДСАУ).

Як заявив виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Володимир Яворський, дані ґрунтуються на десятках інформаційних запитів, які було надіслано протягом останніх двох років в усі органи державної влади та місцевого самоврядування.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...