Янукович пообіцяв "конкретику" і умови для плескання на майданах

Четвер, 28 вересня 2006, 15:40

Прем'єр-міністр Віктор Янукович заявляє, що не терпітиме "політичних і емоційних" ігор у роботі виконавчої влади.

На цьому він наголосив у четвер під час розширеного засідання Кабінету міністрів, повідомляє УНІАН.

"Я хотів би попередити всіх тих, хто вважає, що можна буде й далі гратися на політичних емоціях і відходити від особистої відповідальності, щоб ви не думали, що вам це вдасться", - заявив Янукович, зазначивши при цьому, що звертається до всіх – і урядовців, і губернаторів, і всіх присутніх на засіданні уряду.

Також прем'єр заявив, що він особисто буде жорстко контролювати виконання усіх ухвалених урядом рішень, "і це не політика, це конкретика".

Янукович підкреслив, що в оцінці того чи іншого чиновника або керівника для нього матиме значення лише результат та ефективність його діяльності та якість виконання безпосередніх обов’язків.

"Емоцій не буде, буде прагматичний підхід. І оплески, які сьогодні тут були у залі… я все це добре-добре розумію. Хто хоче плескати на майданах, я вам такі умови дуже-дуже швидко дам, будете там плескати. А в уряді і у виконавчій владі всі повинні працювати і відповідати за результати нашої роботи", - заявив прем'єр.

Він також відзначив важливість створення механізму співпраці між гілками влади, зауваживши, що головний недолік за усі роки незалежності України - дуже низький рівень відповідальності влади, завдяки чому, за його словами, "чиновники тут у Києві навчилися гратися в політику, замість того, щоб вирішувати питання".

"Ми ще багато часу будемо боротися з тим, коли заполітизований чиновник замість того, щоб знаходити рішення, шукає можливості у мутній воді знайти своє безвідповідальне місце, як зорієнтувати президента, чи хтось на нього не так дивиться", - заявив Янукович.

Тому, за словами прем'єра, сьогодні влада має продемонструвати політичну волю і викорінити цю практику як у парламенті й уряді, так і в секретаріаті президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування