Ющенко не прийшов до Януковича, бо не було чого

Четвер, 28 вересня 2006, 15:41

Постійний представник президента в уряді Арсеній Яценюк пояснює, що Віктор Ющенко не прийшов на засідання Кабміну у четвер, оскільки у цьому не було потреби.

"Це було суто внутрішнє засідання уряду за підсумками вісім місяців, а макроекономічну динаміку можна зрозуміти за підсумками 9 місяців або року", - сказав Яценюк журналістам.

За його словами, "президент дочекається такого засідання уряду" і візьме у ньому участь.

Яценюк також вважає прийнятною постанову, ухвалену на засіданні Кабміну.

"Постанова абсолютно нормальна, тому яка може бути реакція? Постанова зовсім інша, ніж та, яка пропонувалася", - сказав він.

Як відомо, проект постанови містив пункт з рекомендаціями звільнити 5 губернаторів. Однак, під час засідання Кабміну, міністр юстиції Роман Зварич заявив, що його відомство не робило правову експертизу цієї норми.

Після цього Віктор Янукович доручив провести таку експертизу і заявив про те, що підпише вивірений у юридичному відношенні документ. Також Янукович доручив створити комісії стосовно діяльності цих губернаторів.

У зв'язку з цим Яценюк повідомив: "Після засідання урядової комісії і комісії секретаріату президента буде якесь конструктивне рішення (стосовно губернаторів). Але остаточне рішення залишається за президентом".

"Президент налаштований виключно на конструктивну роботу, і президент буде чітко відслідковувати роботу голів обласних адміністрацій. Якщо є підстави для звільнення, то це виключно рішення президента, і ці люди будуть звільнені. Якщо ні – то ці посадові особи далі працюватимуть в органах виконавчої влади", - додав він.

За словами Яценюка, поки "з формально-юридичної точки зору у президента немає підстав розглядати питання перебування на своїх посадах тих людей, які згадуються у постанові Кабінету міністрів".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...