Президент підганяє Мороза з мораторієм

Четвер, 28 вересня 2006, 18:21

Президент вимагає прискорити направлення закону щодо мораторію на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги та газ для підписання та офіційного оприлюднення.

З такою вимогою президент звернувся до голови Верховної Ради Олександра Мороза, повідомляє прес-служба глави держави.

Зокрема, мова йде про закон "Про мораторій на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги та спожиті у побуті природний газ і електроенергію, послуги громадського транспорту (крім таксі)".

Ющенко наголосив, що закон було повторно розглянуто та прийнято парламентом ще 22 вересня після застосування президентом права вето.

Пропозицію про подолання вето глави держави підтримали всі депутатські фракції – учасники коаліції. За таку пропозицію проголосували 340 депутатів, подолавши таким чином вето президента в установленому Конституцією порядку.

Як відомо, раніше представник президента у парламенті Юрій Ключковський зауважив, що президент застосував право вето щодо цього закону, оскільки в 1999 році Конституційний Суд визнав таким, що не відповідає Основному Закону, аналогічний законопроект, прийнятий парламентом у 1998 році.

Ключковський підкреслив, що підставою стало те, що ВР своїм рішенням втрутилась у діяльність органів місцевого самоврядування, до виключних прав яких і належить встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги.

Ключковський пообіцяв, що президент підпише закон у разі подолання вето, якщо до нього не звернеться уряд з проханням звернутись до Конституційного Суду, оскільки проект державного бюджету розроблений із розрахунку на підвищення тарифів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...