КОАЛІЦІЯ ЗНОВУ ПЕРЕНОСИТЬСЯ – НА ПОНЕДІЛОК

Четвер, 28 вересня 2006, 18:23

Наступне засідання робочої групи з узгодження тексту угоди по створення широкої коаліції перенесено на понеділок, другу половину дня.

Про це повідомив член "Нашої України" Ігор Жданов.

"У понеділок, я сподіваюся, буде останнє засідання робочої групи. Після цього ми одразу передамо (текст угоди) лідерам", - сказав він, додавши, що зустріч лідерів імовірно відбудеться у вівторок-середу.

Жданов також повідомив, що на засіданні у четвер робоча група пройшла майже увесь текст угоди, залишився один неузгоджений розділ – реформа публічної адміністрації.

Цей пункт не було узгоджено у зв’язку з відсутністю представника партії регіонів Миколи Азарова, який в цей час перебував у Кабміні.

На питання, чи залишилися в тексті угоди розбіжності між представниками "Нашої України" і комуністами, Жданов відповів: "Вони залишилися у протоколі розбіжностей".

"Ми її (угоду) передамо лідерам на остаточне узгодження", - сказав Жданов, додавши, що таких розбіжностей існує більше 10.

Водночас представниця Партії регіонів Олена Лукаш повідомила, що недопрацьованими залишилося приблизно 5% тексту угоди, зокрема питання адміністративно-територіальної реформи, "сьогоднішні нові пропозиції щодо економічного блоку від соціалістів".

Також спірними лишилися ті ж питання, що й під час підписання Універсалу національної єдності та деякі регламентні процедури.

При цьому Лукаш висловила переконання, що робоча група "обов’язково завершить свою роботу наступного тижня – можливо, у вівторок, середу".

"Після того роботу розпочнуть лідери", - сказала Лукаш, наголосивши, що робоча група зробила все можливе, але передусім потрібне політичне рішення "Нашої України" про приєднання до коаліції.

"На сьогодні є лише рішення фракції "Нашої України" щодо переговорного процесу, і коли буде ухвалено рішення (про приєднання), то я думаю, що коаліціаду буде завершено", - вважає вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування