Янукович ризикує не поспіти за Ющенком

Четвер, 28 вересня 2006, 19:12

Можлива ціна на імпортний газ для України в розмірі 130 доларів за 1 тис. куб. м з 2007 року буде дуже прийнятною для України, вважає прем'єр-міністр Віктор Янукович.

"Якщо буде 130 доларів за тисячу кубометрів - це буде вищий клас для нас", - сказав прем'єр під час обговорення цін і тарифів на газ і електроенергію на засіданні уряду в четвер.

Янукович уточнив, що таку оцінку він дає за підсумками переговорів з російською стороною, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У зв'язку з цим прем'єр відзначив необхідність ще раз дуже виважено проаналізувати можливість зниження тарифів і цін на газ та електроенергію. "Треба дуже виважено підійти, щоб не пахло популізмом", - сказав він.

Янукович зауважив, що необхідно виключити ситуацію, коли сьогодні ціна може знизитися на 3 коп., а завтра буде підвищена на 30 коп.

Зокрема, Кабінет міністрів у четвер не зміг ухвалити остаточне рішення щодо можливості зниження тарифів на газ, електроенергію і житлово-комунальні послуги, відклавши рішення цього питання приблизно на тиждень.

"Сьогодні не готові ухвалити остаточне рішення, оптимізувати ціну на газ і електроенергію. Сьогодні не маємо остаточної впевненості, що ми зробимо цей крок відповідально. Є можливість більш виважено підійти через тиждень", - сказав Янукович.

Він доручив створити робочу групу в складі міністра палива й енергетики Юрія Бойка, першого віце-прем'єра Миколи Азарова, першого заступника міністра фінансів Вадима Копилова, міністра праці і соціальної політики Михайла Папієва і голів Львівської, Полтавської та Одеської обладміністрацій, яка б допрацювала проект урядового рішення.

За словами прем'єра, цей документ буде винесений на обговорення на координаційну раду коаліції в понеділок, а потім на погоджувальну раду Верховної Ради.

Янукович також підкреслив, що остаточно визначити ціни і тарифи на газ і електроенергію буде можливо після одержання ціни на імпортний газ у 2007 році.

"Може вистачить тижня, може, два", - назвав він можливі терміни одержання такої ціни.
"Тоді ми зможемо сказати людям правду", - підкреслив прем'єр.

У той же час всі учасники розширеного засідання уряду в четвер відзначили необхідність скасування рішення Верховної Ради про введення мораторію на підвищення цін і тарифів на газ, електроенергію, житлово-комунальні послуги і транспорт для населення.

Як відомо, Мінекономіки запропонувало понизити ціни на газ і електроенергію. Однак представники нафтогазового комплексу, Мінпаливенерго і голови обладміністрацій виступили проти такої пропозиції.

У той же час президент Віктор Ющенко вимагає від голови Верховної Ради прискорити подачу проекту закону про мораторій на ціни і тарифи на житлово-комунальні послуги і газ для підписання й офіційного оприлюднення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
Усі новини...