Ющенку важко оцінити Януковича, але він проти розподілу ресурсів

Четвер, 28 вересня 2006, 19:59

Президент Віктор Ющенко вважає, що зараз ще рано оцінювати діяльність Кабміну Януковича, але сподівається, що позитивна тенденція за результатами 2006 року збережеться.

Про це йдеться в коментарі президента з приводу питань економічного розвитку, які розглядались на Кабміні.

Ющенко зазначив, що новий уряд прийшов до влади за умов зростання, а не кризи.

Характерний приклад – за серпень економіка залишилась в тих параметрах, які склались у травні-липні, зазначив він.

При цьому Ющенко переконаний, що за сім місяців поточного року Україна засвідчила нову форму економічної стабільності.

Серед ключових показників, які характеризують здоровий стан національної економіки, Ющенко назвав зростання ВВП за 7 місяців на рівні 5,5%, низький рівень інфляції – 3,8%, зростання середньої пенсії на 28%, заробітної плати на 22%, реальних доходів населення на 19,5%, виконання державного бюджету на 101,2% при дефіциті бюджету значно нижче рівня, запланованого на рік.

Президент також наголосив на необхідності ухвалення законів, необхідних для вступу до СОТ, відзначивши, що всі необхідні кроки для цього зроблені.

"У свою чергу, я готовий найближчим часом провести нараду з проблематики СОТ і активізувати роботу з нашими ключовими партнерами у Брюсселі та Вашингтоні", – заявив Ющенко.

Окрему увагу Ющенко приділив темі бюджетного процесу, зазначивши, що він готовий підтримати бюджет, спрямований на реформи і на розвиток країни.

"Бюджет не може перетворитися з інструменту національного розвитку на звичайний засіб розподілу ресурсів. Такий підхід – системно невірний і хибний", - зазначив він.

"У новому проекті бюджету я не бачу механізмів стимулювання експорту, поповнення статутних фондів банків, створення кредитно-гарантійної установи. Все це – механізми подолання від‘ємного сальдо та підтримки вітчизняного виробника", – наголосив президент.

Також Ющенко зазначив, що "бюджет повинен відображати національні пріоритети".

"Громадян цікавить дієздатність системи безпеки і оборони, непідкупність судової системи, доступна і якісна медицина і освіта, а значить – впевненість у завтрашньому дні. І бюджет повинен набути своєї найважливішої якості – двигуна розвитку країни", - зауважив президент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування