ЮЩЕНКО ПРОТИ ТОГО, ЩОБ ДЕЯКІ ТЯГЛИ ВЛАДУ

Четвер, 28 вересня 2006, 20:33

Президент Віктор Ющенко застерігає різні гілки влади від перетягування чужих повноважень.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Президент підкреслив, що Україна виявила нову якість економічної стабільності, яка має бути підкріплена політичною стабільністю, зокрема ефективним механізмом взаємодії всіх гілок влади.

"Я категорично закликаю не асоціювати процес введення в дію конституційної реформи із перетягуванням влади. Нам потрібний механізм ефективної взаємодії з усіма гілками влади. Як Гарант Конституції я відповідаю за збереження балансу у владі й суспільстві. Сподіваюсь – ми досягнемо порозуміння", – наголосив Ющенко.

Президент висловився за якнайшвидше ухвалення закону про Кабмін, але розкритикував нинішній проект.

"Існуючим проектом ми знову зміщуємо центр впливу, хоча головна ідея полягає у збалансуванні владної системи. У законопроекті не запропоновано вирішення таких ключових питань, як взаємодія глави держави і виконавчої влади, взаємодія виконавчої і судової гілок влади тощо", - наголосив Ющенко.

Що стосується організації державної влади, кадрових питань та ротацій в органах державної влади, то президент обіцяє, що найближчим часом ці завдання будуть обговорені президентом із генпрокурором, головою СБУ, міністром внутрішніх справ та керівниками місцевих органів влади.

"Безумовно, голови ОДА повинні тісно співпрацювати з представниками органів місцевого самоврядування. Але будь-яке партнерство постає лиш на взаємній основі, а відтак відповідальність має бути спільною з центральною владою", йдеться в повідомленні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...