Коаліція готує розправу над мораторієм? Комуністи почали упиратися

П'ятниця, 29 вересня 2006, 12:04

Кабінет міністрів прогнозує скасування Верховною Радою мораторію на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, газ та електроенергію для населення.

Про це журналістам заявив віце-прем'єр-міністр, міністр будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства Володимир Рибак у Донецьку, повідомляють Українські новини.

"Верховна Рада повинна буде це рішення скасувати. Це чисто популістський закон. У вівторок або середу це рішення буде розглянуте", - сказав Рибак.

Пояснюючи механізм скасування мораторію Верховною Радою, він сказав, що Кабмін представить парламенту дані про 7 млрд. гривень різниці між популістським рішенням і вартістю енергоресурсів, покриття яких не передбачене в бюджеті цього року.

Рибак також зазначив, що вже досягнута домовленість із коаліцією про те, що вона внесе закон про скасування мораторію.

За його словами, для прийняття закону про скасування мораторію достатньо буде 226 голосів.

У той же час лідер КПУ Петро Симоненко виступає категорично проти пропозиції уряду скасувати у Верховній Раді мораторій на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги і послуги громадського транспорту.

Симоненко вважає, що антикризовий уряд повинен знайти можливості і виконати соціально важливий закон, повідомляє Ліга з посиланням на прес-службу КПУ.

"Потрібно розробити чітку і зрозумілу державну програму виконання цього закону", - переконаний лідер комуністів.

Виконання закону про мораторій на підвищення цін і тарифів, за словами Симоненка, вимагає з боку держави жорстких заходів для наведення порядку в енергетичному секторі, а також максимальних зусиль у вирішенні питань, що стосуються цін на постачання в Україну і транспортування по території країни російського і середньоазіатського газу в Європу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування