Екс-полковник СБУ назвав справу Могилевича булькою

П'ятниця, 29 вересня 2006, 12:16

Екс-полковник СБУ Валентин Крижанівський, який втік до Росії, називає справу кримінального авторитета Семена Могилевича проплаченою кампанією з дискредитації особистості.

"У мене особисто немає причин стверджувати, що Семен Могилевич причетний до протиправних дій. Так звана оперативна і журналістська інформація про вплив Могилевича нагадує проплачену кампанію з дискредитації особистості в чиїхось інтересах", - сказав він в інтерв'ю "Делу".

На думку Крижанівського, "справа Могилевича" — це "мильна булька".

"Була лише оперативно-розшукова справа. Якби там було щось протизаконне, то була би порушена кримінальна справа", - сказав він.

Колишній полковник також сказав, що рішення про ліквідацію оперативної справи щодо Могилевича ухвалювалося "відповідним начальником, тому що там були брехня і наклеп, які не тягли на порушення кримінальної справи".

На питання, чи існують бізнес-інтереси в акціонерів "РосУкрЕнерго" Івана Фурсіна і Дмитра Фірташа з Могилевичем, Крижанівський відповів:

"Вони (Фурсін і Фірташ) більше пов'язані з деякими персоналіями з "найближчого кумівського оточення".

"Досить подивитися матеріали про захоплення торік київської взуттєвої фабрики на Печерську, і вам усе стане зрозуміло без моїх слів: хто за ким стоїть і хто кого "кришує", - додав він.

Говорячи про звинувачення на адресу екс-голови СБУ Олександра Турчинова і його заступника Андрія Кожемякіна у прослуховуванні високопосадовців, Крижанівський відзначив, що "це просто був гнилий і підлий хід з боку нинішнього керівництва СБУ".

"Турчинов і Кожемякін могли б розбити Дріжчаного з цього питання у Верховній Раді вщент, але вони поки змушені замовчувати секретні можливості СБУ", - сказав він.

Екс-полковник СБУ Валентин Крижанівський втік до Росії від кримінального переслідування в Україні, у якому він звинуватив нинішнього шефа спецслужби Ігоря Дріжчаного. Після цього йому було надано російське громадянство. Крижанівського асоціюють з командою Олександра Турчинова.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування