Луценко радить Курочкіну приберегти гроші на адвокатів

П'ятниця, 29 вересня 2006, 18:38

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко підтримує ініціативу щодо виплати матеріальної компенсації постраждалим у разі неспроможності міліції викрити злочинця.

Так він прокоментував відповідну ініціативу голови Парламентського комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Володимира Стретовича.

"Річ гарна, з моєї точки зору, це дуже правильний підхід, теоретично я його цілком підтримую", - сказав Луценко журналістам у п'ятницю.

На думку міністра, "громадянин, який сплачує податки, має сподіватися на те, що або буде викрито злочинця, який має компенсувати йому збитки, або держава, в разі неспроможності це зробити (викрити злочинця), має йому компенсувати ці збитки".

За словами Луценка, питання полягає лише в тому, чи існують для запровадження такої процедури кошти у державному бюджеті. "Питання, коли ця ініціатива може бути реалізована в Україні", - зазначив він.

У той же час, коментуючи ініціативу російського бізнесмена Максима Курочкіна щодо створення Фонду постраждалих від Юрія Луценка, міністр висловив переконання, що незаконних дій з його боку не було.

Також він нагадав, що існує достатньо осіб, які притягувалися до відповідальності, але слідчі чи суди не змогли довести їхню провину.

"Вони, звичайно, ображаються. Але я можу сказати, що не маю жодних образ, наприклад, на пана Колесникова за його антилуценківську риторику", - зазначив міністр.

Стосовно готовності Курочкіна пожертвувати фонду 25 млн. грн. Луценко сказав, що "краще ці кошти зберегти, бо вони, очевидно, стануть у нагоді на адвокатів".

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування