Гриценко хоче, щоб його підлеглих садили в тюрму

Неділя, 3 вересня 2006, 11:34

Міністр оборони Анатолій Гриценко шкодує, що за час його роботи на цій посаді жоден посадовець з Міноборони не був притягнутий до кримінальної відповідальності.

"Щойно мені стає відомо про факти корупції – незалежно від того, ким вони вчинені, усі матеріали негайно передаються в контрольні органи та Генеральну прокуратуру", - сказав він у суботу у Львові, повідомляє прес-служба міністерства.

"За рік і вісім місяців я передав до Генеральної прокуратури України десятки, сотні документів, які свідчать про факти серйозних порушень у Збройних Силах України", - констатував Гриценко.

"Нажаль, жодна посадова особа з міністерства оборони, жоден полковник чи генерал, які фігурують у цих документах, не притягненні до кримінальної відповідальності і не відбувають покарання за ґратами. І цей сигнал не дозволяє прискорити боротьбу з корупцією", – наголосив міністр.

За словами Гриценка, коли у Міноборони оприлюднюються факти корупції і хабарництва, це треба сприймати як прояв боротьби з цими явищами, адже не оприлюднюються подібні факти там, де з ними ніхто не бореться.

"Достатньо було б одного показового прикладу, коли винний посадовець буде покараний за вчинення корупційних дій, і ми б закрили це питання (корупції)", – наголосив міністр.

Гриценко також назвав політичними спекуляціями чутки щодо обмеження повноважень президента за рішенням уряду.

"Президент України є головою Ради національної безпеки і оборони України і за рішенням РНБО підписуються відповідні укази, які є обов’язковими для усієї виконавчої влади", – зазначив він.

Крім того, Гриценко наголосив, що президент є главою держави, і, відповідно, впливає на ключові кадрові призначення. Також глава держави є суб’єктом законодавчої ініціативи і має право підписувати або ветувати рішення, прийняті Верховною Радою.

"Ті рішення, які останнім часом приймав уряд з точки зору виконання вимог Конституції і які подавалися в ЗМІ як такі, що обмежують повноваження президента України – це політичні спекуляції", – підкреслив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування