Ющенко може відмовитися від "Донузлава"

Середа, 6 вересня 2006, 10:20

Президент Віктор Ющенко може відмовитися від будівництва Кримського транспортно-промислового комплексу "Донузлав".

Секретаріат президента вже представив главі держави доповідь про можливості скасування цього будівництва, пише газета "Дело".

"Розглянувши нашу доповідь, президент може скасувати свій указ від вересня минулого року, за яким пропонувалося розробити і затвердити концепцію і план створення "Донузлава", — повідомляє джерело в секретаріаті президента.

У той же час, заступник голови головної служби соціально-економічної політики секретаріату Юрій Лупенко повідомив, що ніяке будівництво з моменту указу не велося, і навіть не був знайдений інвестор.

Зараз проект будівництва "Донузлава" усе ще розглядається в Кабміні. Ухвалення рішення затримується через позицію кримських депутатів.

На думку депутата від Криму Володимира Павлюка "створення комплексу погіршить стан курортних зон і, відповідно, погіршиться економічна ситуації в регіоні".

У серпні в Євпаторії відбулися депутатські слухання. Парламентарі автономії не підтримали спорудження порту. Після чого Ющенко доручив своєму секретаріату вивчити можливість скасування цього будівництва.

Ідею будівництва комплексу ще в 2004 році озвучив тодішній міністр транспорту Георгій Кирпа. Він вважав, що з таким портом Україна стала б одним з провідних перевізників і переробників вантажів у Чорноморському регіоні.

Вантажообіг комплексу "Донузлав" мав скласти 60 млн. тонн на рік.

Планувалося будівництво нафтотерміналу, терміналів по переробці хімічних вантажів, руд і металів, кам'яного вугілля і по перевезенню зерна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування