Азаров каже, що Єхануров підставив Януковичу "підніжку"

Середа, 6 вересня 2006, 11:28

Перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров звинувачує попередній уряд Юрія Єханурова в навмисному створенні новому Кабміну Віктора Януковича проблем з виконанням державного бюджету на 2006 рік.

Про це Азаров сказав, відкриваючи засідання Кабміну в середу, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"Ясно, що наші опоненти розраховували не на раптовий золотий дощ над Україною, а на підніжку новому уряду. Це не державний підхід і проблеми вони створювали не для опонентів, а для наших громадян", - сказав Азаров.

Він відзначив, що сьогодні Кабмін ставить пріоритетним завданням наведення порядку в державних фінансах і подолання штучно створеної напруги.

Азаров відзначив, що попередній Кабмін сформував бюджет-2006 таким чином, що основні доходи і витрати заплановані на кінець року.

Зокрема, за його словами, на 4 квартал заплановано 80% усіх надходжень від приватизації.

Доходи загального фонду держбюджету на серпень заплановані на 35% більше, ніж у попередньому місяці, на 3 квартал передбачений підвищення доходів у бюджет на 11% у порівнянні з попереднім кварталом, а на 4 квартал - ще на 11% більше.

Азаров оцінює нинішній дефіцит держбюджету на рівні 7 млрд. гривень.

Однак він підкреслив, що нинішній Кабмін знає, як нормалізувати ситуацію.

Зокрема, за його словами, керівництво міністерств і місцевих держадміністрацій несе персональну відповідальність за оптимізацію витрат, економію державних ресурсів і мобілізацію доходів у держбюджет.

При цьому Кабмін ставить завданням погашення заборгованості по зарплаті, яка, за словами Азарова, за 8 місяців перевищила 1 млрд. гривень.

Азаров також спростував припущення опонентів, що Кабмін Януковича ставить завдання відновити інноваційну й інвестиційну модель розвитку країни, що надасть шкоди добробуту населення.

Він відзначив, що зараз урядові робітники групи завершують розробку проекту програми Кабміну, орієнтовану на прискорений розвиток економіки і поновлення системних реформ, у тому числі, податкової, пенсійної, оборонної.

Раніше екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник звинуватив нове керівництво Мінфіну в маніпулюванні даними про виконання держбюджету за серпень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News