Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Майбутнє України залежить від синців Януковича?

Середа, 6 вересня 2006, 13:05

Автори задуму змін до Конституції дбали тільки про те, як би позбавити майбутнього президента повноважень.

Таку думку висловив член "Нашої України" Юрій Ключковський, повідомляє прес-служба блоку.

Вони "ніколи не думали про те, як реально діятимуть ці зміни", додав постійний представник президента в парламенті.

"В результаті ці зміни виявилися настільки непродуманими як в юридичному, так і в політичному плані, що не дивують ті проблеми, з якими ми сьогодні без кінця стикаємося у їх застосуванні", - зазначив Ключковський.

На його думку, "не можна сказати, що коаліція буде контролювати діяльність уряду - навпаки, уряд контролюватиме діяльність парламентської коаліції і парламенту в цілому".

"Такий уряд, маючи більшість у парламенті і дбаючи про своє збереження, визначатиме порядок денний парламенту, напрями його діяльності і навіть перелік законопроектів", - додав депутат.

За словами Ключковського, "характер діяльності Верховної Ради після змін до Конституції сильно зміниться, і це вже відчувається з початку роботи другої сесії".

"Зокрема, перерву на тиждень оголосили, бо уряд не вніс на розгляд законопроекти, а депутатські законопроекти розглядати немає сенсу", - додав він.

Ключковський заявляє, що "всіх "принад" такої форми організації державної влади ми ще не відчули".

"Ситуацію можна виправити, збалансувати шляхом внесення додаткових змін до Конституції. Однак наскільки це сьогодні політично реально, залежить від того, як швидко основні політичні гравці наб'ють собі синці на новому політичному полі", - додав депутат.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування