Бутерброди з майонезом і консервами подорожчали

Середа, 6 вересня 2006, 14:35

На споживчому ринку у серпні ціни на продовольчі товари знизилися на 1,2%.

Про це свідчать дані Держкомстату, оприлюднені на сайті Кабміну.

Найбільше (на 20,4–9,0%) подешевшали овочі, картопля та фрукти. На 1,3–0,4% знизилися ціни на тваринні жири, мед, цукор, сир і бринзу, яйця.

Разом з цим на 6,3% подорожчали хліб і хлібобулочні вироби, на 0,5–0,4% – маргаринова і майонезна продукція, консерви м'ясні, риба і морепродукти, олія соняшникова, кондитерські вироби.

Ціни на непродовольчі товари зросли на 0,8%.

На 12,2% підвищилися ціни на паливно–мастильні матеріали, на 0,6–0,4% – будівельні матеріали, ювелірні вироби, канцелярські товари, автомобілі і автотовари, товари побутової хімії, галантерею, паперо-білові товари.

Водночас на 0,4–0,1% подешевшали обчислювальна техніка, телерадіотовари, посуд порцеляново-фаянсовий і керамічний.

Ціни (тарифи) на послуги зросли на 3,0%. На 12,6–3,3% зросла плата за каналізацію, воду, центральне опалення, квартиру, тарифи на послуги зв'язку, навчання на курсах.

Продукція добувної промисловості у серпні подорожчала на 0,6%. При цьому у видобуванні енергетичних матеріалів ціни зросли на 0,8%, неенергетичних – на 0,3%.

Ціни в обробній промисловості зросли на 1,5%. Найбільше (на 5,4% та 3,8%) подорожчала продукція у виробництві коксу і продуктів нафтоперероблення та гумових і пластмасових виробів.

На 1,7–0,6% підвищилися ціни у виробництві транспортного устаткування, металургії та обробленні металу, виробництві машин та устаткування, харчовій промисловості та переробленні сільськогосподарських продуктів, виробництві електричного та електронного устаткування.

У виробництві і розподіленні електроенергії, газу та води ціни підвищилися на 5,6%.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...