Колесников не хоче платити податки з дивідендів

Середа, 6 вересня 2006, 15:34

Депутат Борис Колесников ініціює виведення дивідендів з бази оподатковуваних доходів фізичних осіб.

Про це йдеться в проекті змін до закону "Про податок з доходів фізичних осіб", зареєстрованому в Раді депутатами Колесниковим та Плотніковим.

В пояснювальній записці вказується, що зміни вносяться для пожвавлення економіки України, поліпшення умов інвестування коштів у виробництво та уникнення подвійного оподаткування доходів громадян.

"У нинішніх умовах Україна не є привабливою для інвесторів країною з ряду причин. Одним з таких факторів є неконкурентоздатність умов інвестування коштів в економіку порівняно з іншими країнами. Серед багатьох чинників, які формують негативне інвестиційне середовище в Україні, є подвійне оподаткування прибутку, отриманого від інвестиційної діяльності", йдеться в записці.

Автори проекту наголошують, що реалізація законопроекту не вплине негативно на бюджет за рахунок збільшення надходжень від податку на прибуток юридичних осіб та пожвавлення росту економіки України.

Натомість автори переконують, що ухвалення запропонованих змін до закону призведе до збільшення надходжень до бюджету від податку на прибуток підприємств, зменшення відтоку коштів за кордон за різними схемами, що зменшують оподатковуваний прибуток юридичних осіб, залучення дешевих інвестицій до реальної економіки України тощо.


Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування