Тимошенко хоче гнати в шию всіх, хто висуне носа із фракції

Середа, 6 вересня 2006, 15:46

Представники БЮТ Юлія Тимошенко та Олександр Турчинов внесли на розгляд парламенту законопроект "Про внесення змін до закону "Про статус народного депутата" щодо дострокового припинення повноважень депутата при невходженні або виході зі складу депутатської фракції.

Проект закону передбачає обов'язковий вступ та постійне перебування депутата в складі фракції політичної партії (виборчого блоку політичних партій), за виборчим списком якої його було обрано.

Недотримання цієї вимоги є підставою для дострокового припинення повноважень депутата, повідомляє УНІАН.

У такому випадку повноваження депутата припиняються достроково, а реєстрація його депутатом вважається скасованою з дня прийняття відповідного рішення вищим керівним органом політичної партії (блоку), за списками якої його було обрано.

Тобто у такому випадку для дострокового припинення повноважень депутата та скасування його реєстрації не потрібне рішення Верховної Ради, рішення суду тощо.

Для сільських та селищних рад, депутати до яких обираються за мажоритарною системою, збережено попередній порядок формування депутатської фракції і, відповідно, на них не поширюються зазначені вимоги.

Протягом цього тижня лідер БЮТ зареєструвала в секретаріаті ВР вже більше 10 законопроектів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News