Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ХОЧЕ ДІЗНАТИСЯ, ХТО СТОЯВ ЗА ЙОГО ОТРУЄННЯМ

Середа, 6 вересня 2006, 17:48

Президент Віктор Ющенко найбільш зацікавлений у чесному і повному розслідуванні справи про його отруєння.

Таку позицію президента в коментарі для "Української правди" виклала прес-секретар Ющенка Ірина Геращенко.

Вона нагадала, що президент неодноразово заявляв, що розслідування обставин його отруєння "є справою честі українських правоохоронців".

"Він хоче, щоб суспільство почуло повний звіт по цій справі і довідалося, хто за цим стояв", заявила вона.

Геращенко нагадала, що у своєму виступі після лікування в австрійській клініці "Рудольфінерхауз", Ющенко – тоді кандидат у президенти – звинуватив у своєму отруєнні владу.

"Він і зараз не відмовляється від цих слів. Тоді існувала така політична система, за якої людину можна було вбити словом, через телебачення, інформаційні війни, брудні піаркампанії проти членів родини, у тому числі могли спробувати усунути фізично. Що значить "влада", хто стояв за цим, які прізвища і конкретних персонажів - це питання до слідства", розповіла Геращенко.

Вона додала, що президент зацікавлений у тому, щоб "органи провели ретельне і професійне розслідування".

Геращенко повідомила, що Ющенко "здав усі необхідні для слідства аналізи - у повній відповідності з процедурою і вимогами закону".

Вона згодна з думкою, що у даній справі мало місце затягування розслідування. "У деяких членів команди президента, які його супроводжували в той час, взяли свідчення тільки наприкінці минулого року", сказала вона.

Частково затримка була пов'язана з об'єктивними факторами, оскільки в Україні не було необхідного обладнання і препаратів, потрібен був час на укладення договорів прокуратури з закордонними експертами.

Говорячи про нинішній стан здоров'я президента, Геращенко заявила, що він – "у гарній формі, витримує навантаження, які може витримати здорова людина".

"Віктор Андрійович підтримує себе, піклується про своє здоров'я, займається спортом, зокрема, плаванням", повідомила Геращенко.

Лікарі вважають "величезним плюсом" для Ющенка "його здоровий організм і здоровий спосіб життя, який він завжди вів". Геращенко додала, що за вимогами лікарів Ющенко час від часу проходить медичні консультації.

Як відомо, у вівторок виповнилося два роки з дня різкого погіршення стану здоров’я Ющенко. Точна дата отруєння президента невідома.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування