Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бютівці займуться Калашніковим і дотягнуть його до суду?

Середа, 6 вересня 2006, 18:13

Парламентський комітет з питань свободи слова та інформації рекомендував Верховній Раді підтримати постанову про утворення тимчасової слідчої комісії для розслідування конфлікту між депутатом фракції Партії регіонів Олегом Калашніковим та знімальною групою СТБ.

Рішення, ухвалене на засіданні комітету, було підтримано всіма його членами, зазначається у повідомленні комітету.

"Це сигнал, що атаки на журналістів не будуть забуті або зам'яті", - зазначив голова комітету Андрій Шевченко.

"Мені прикро, що ми досі не маємо належної реакції на історію з Калашніковим з боку правоохоронців. Очевидно, це той випадок, де Верховна Рада має підштовхнути їх до конкретних дій", - переконаний Шевченко.

Авторами проекту постанови виступили члени фракції БЮТ Микола Томенко та Володимир Курінний. Вони пропонують включити до комісії не менше, ніж по двоє представників від кожної фракції.

"Такі дії, в разі їх доведення, можна кваліфікувати як перешкоджання журналістській діяльності, що передбачає кримінальну відповідальність", - пишуть Томенко та Курінний у пояснювальній записці.

Зі свого боку Шевченко повідомив, що ініціюватиме якнайшвидший розгляд питання на сесії.

Як відомо, 12 липня група депутатів на чолі з членом Партії регіонів Калашніковим вчинили напад на знімальну групу телеканалу СТБ – журналіста Маргариту Ситнік та оператора Володимира Новосада – та відібрали касету з відзнятим матеріалом.

14 липня Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом перешкоджання журналістській діяльності. Водночас журналісти збирають підписи на підтримку своїх колег.

Українська правда

Відкритий лист-вимога журналістів України до Партії регіонів

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування