Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чорновіл заявляє, що Генпрокуратура гальмує розслідування смерті його батька

Середа, 6 вересня 2006, 22:00

Депутат Тарас Чорновіл вважає, що Генеральна прокуратура гальмує розслідування справи про загибель його батька, лідера Народного Руху України В'ячеслава Чорновола.

Таку думку Чорновіл висловила в середу в прямому ефірі телеканала "1+1", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"З'явилися факти, що свідчать про те, що Генпрокуратура, можливо, не зовсім зацікавлена в тому, щоб довести цю справу до реального завершення", - сказав він.

"Раптом з'явилися дивні обставини в справі одного з учасників убивства: координатор убивства, що був поруч у машині, і було доведено експертизою, що він був отруєний, з'являються інші моменти. І раптом Генпрокуратура починає заперечувати ці моменти", - сказав Чорновіл.

Водночас депутат підкреслив, що реакція Генпрокуратури "з'явилася відразу ж після заяви Ющенка (президент Віктор Ющенко) про те, що він сумнівається, що це було звичайне ДТП".

"З'являється заява генпрокурора Медведька про те, що деякі обставини по цій справі, на яких багато що тримається, є вигаданими", - пояснив син загиблого лідера НРУ.

Коментуючи заяву міністра внутрішніх справ Юрія Луценка про те, що загибель Чорновола не була випадковою і МВС має у своєму розпорядженні відповідні матеріали, Чорновіл сказав:

"Ті документи, про які говорив Луценко - це документи про один з замахів, що готувалися, на В'ячеслава Чорновола. Він мав відбутися, але через порядність і людяність особистості, яка була до цього причетна, не відбувся".

"Я сподіваюся, що ми зможемо об'єднати зусилля і все-таки довести цю справу до завершення і вона буде розслідувана", - додав син загиблого депутата.

Чорновіл загинув 25 березня 1999 року в автокатастрофі в Київській області під Борисполем.

Автомобіль, у якому лідер Руху повертався з Кіровограда, на великій швидкості врізався у вантажівку із причепом, що розверталася. Низка політиків заявили про можливості того, що вантажівка на нічній трасі з'явилася не випадково. Слідство встановило, що причиною загибелі Чорновола став нещасний випадок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування