Ющенко просив продовжити діалог не "Нашу Україну", а "антикризовиків"?

П'ятниця, 13 жовтня 2006, 10:00

Президент Віктор Ющенко просив повернутися до діалогу про створення широкої коаліції не "Нашу Україну", а представників Партії регіонів, СПУ та КПУ.

Таку думку висловив представник "Нашої України" Петро Порошенко в ефірі програми "Я так думаю" на каналі "1+1".

Він назвав "помилковим" уявлення про відмінність позицій "Нашої України" та президента, оскільки і блок, і Ющенко виступають за виконання Універсалу національної єдності.

"І коли президент говорив про відновлення діалогу, то він звертався не до "Нашої України", бо і Балога є членом "Нашої України", і Роман Безсмертний щодня буває в секретаріаті президента, тому в президента немає потреби звертатись до нас через пресу", - зазначив Порошенко.

"Це він звернувся до вас (Партії регіонів), СПУ та КПУ з проханням визначитись – або ви виконуєте підписаний Універсал, або немає сенсу вести переговори", - додав "нашоукраїнець".

Порошенко заперечив тезу, що перехід "Нашої України" в опозицію призвів до відсторонення від неї президента, зокрема озвучене головою Секретаріату президента припущення, що Ющенко складе повноваження почесного голови НСНУ.

"Коли президент знайде необхідність висловитись щодо доцільності свого перебування в партії, він скаже це сам, і йому будуть не потрібні послуги чиновника, навіть такого як Віктор Іванович Балога", - наголосив Порошенко.

Він також закликав політичні сили з антикризової коаліції визначитись зі ставленням до Універсалу національної єдності до 21 жовтня, коли пройде з'їзд "Нашої України".

"Оскільки після цього процеси будуть вже незворотні", - наголосив депутат, маючи на увазі перехід блоку в опозицію.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування