Бойко "клянеться" не приватизувати український газопровід

П'ятниця, 13 жовтня 2006, 10:47

Україна не планує приватизувати свою газотранспортну систему, заявив міністр палива й енергетики Юрій Бойко.

"У нас немає ніяких планів з приватизації ГТС ні цього року, ні в наступні роки", - цитує слова міністра "Інтерфакс-Україна".

Крім того, коментуючи заяву екс-керівника ДАТ "Чорноморнафтогаз" Ігоря Франчука, Бойко підтвердив, що НАК "Нафтогаз України" дійсно не продовжила з ним контракт. "Може, цим і викликана заява відставного керівника", - висловив припущення міністр.

Як відомо, на прес-конференції у четвер Франчук сказав, що суди, які ухвалили рішення про його поновлення на посаді голови правління компанії до рішення загальних зборів акціонерів, піддаються тиску.

У свою чергу НАК "Нафтогаз України" висловив подив і розчарування спробами Франчука заблокувати реалізацію права НАК як власника 100% ДАТ керувати своєю власністю.

"Нафтогаз України" заявляє про безпідставність обвинувачень на адресу компанії, її колишніх і нинішніх керівників з боку Франчука і розглядає їх як емоційні і зроблені в стані нервового виснаження внаслідок хвороби", - йдеться в заяві компанії.

НАК вважає законними своєї дії що зміщення Франчука з посади глави правління і при цьому відзначає, що здійснює управління "Чорноморнафтогазом" через участь у зборах акціонерів, засіданнях наглядової ради і/або наказами глави правління НАК.

"Нафтогаз України" також назвав "наклепом" слова Франчука про плани НАК реорганізувати ДАТ в окремі підприємства з видобутку, транспортуванню і збереженню газу.

При цьому компанія заявила, що має повне право здійснювати зміну структури, реорганізацію або ліквідацію "Чорноморнафтогазу" і будь-яких інших товариств, підприємств або компаній, що входять до його складу.

Крім того, "Нафтогаз України" спростував заяви Франчука про те, що компанія нібито перешкоджає розробці запасів нафти і газу на континентальному шельфі України.

У той же час компанія обвинуватила Франчука у спробі використати особисті контакти в політичних і владних колах України з метою повернення одноособового контролю над ДАТ і заявила про можливість відреагувати на його дії в суді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...