Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Москві Мороза просто розіграли?

П'ятниця, 13 жовтня 2006, 11:29

Політолог Вадим Карасьов вважає, що прийомом голови Верховної Ради Олександра Мороза Москва підкреслює те, що Україна перетворилася із президентсько-парламентської на парламентсько-президентську республіку.

"Організовуючи зустріч на такому високому рівні, Москва дає знати Києву, що вважає визначальним фактором зміну форми правління в Україні", - сказав він в інтерв'ю "Время новостей".

"Із президентсько-парламентської Україна з 1 січня перетворилася на парламентсько-президентську республіку. Приймаючи спікера ВР на небувало високому рівні, Росія тим самим визначає ієрархію українського керівництва", - додав політолог.

Реклама:

На думку Карасьова, "Кремль навряд чи буде однозначно робити ставку на Мороза": "Росія воліє мати кілька ключів від дверей української політики. Росіяни будуть працювати з усіма трьома учасниками українського "тріумвірату" - президентом, прем'єром і спікером, стимулюючи конкуренцію між ними".

Політолог вважає, що гра на протиріччях українських політиків дозволить Москві "стимулювати відкритість у російсько-українському партнерстві". За його словами, пишна зустріч Мороза в Кремлі - лише елемент політичної гри.

У свою чергу політолог Володимир Полохало вважає, що в Україні контроль за політичними й економічними процесами цілком належить Партії регіонів.

ВІДЕО ДНЯ

"Соцпартія Олександра Мороза, яка входить до правлячої коаліції у ВР, лише сателіт "регіоналів", що прекрасно розуміють у Москві", - вважає експерт.

Проте в Росії Мороза сприймають як "ідейно близького" політика, адже Соцпартія є супротивником інтеграції в НАТО.

"Гасло "Будувати Європу в Україні" фактично рівнозначне віддаленню від ЄС, що на даному етапі влаштовує Москву", - вважає політолог.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...