За день до побоїща Черновецький вирішив дати задній хід?

П'ятниця, 13 жовтня 2006, 12:24

Київська міськдержадміністрація просить Шевченківський районний суд обмежити проведення масових акцій у центрі Києва 14 жовтня.

Відповідна позовна заява Київміськадміністрація подала в суд у четвер, повідомляє прес-служба КМДА із посиланням на радника мера Києва Віктора Гончарука.

"Ми (КМДА) хочемо розвести їх (організаторів акцій) по територіях: лівим силам пропонуємо зібратися біля арки Дружби народів, а правим на Софійській площі", - цитує слова Гончарука "Інтерфакс-Україна".

За його словами, метою перенесення акцій у різні місця є бажання мерії запобігти можливим зіткненням між прихильниками лівих і правих сил. При цьому Гончарук не уточнив дату розгляду позовної заяви адміністрації в суді.

Як відомо, заявки на проведення своїх акцій у центрі столиці 14 жовтня подали 3 партії і 3 громадські організації.

Серед них Всеукраїнська Чорнобильська народна партія, Комуністична партія, Київська міська організація ветеранів, Всеукраїнське об'єднання "Свобода", профспілкова організація "Захист праці".

Ряд партій і громадських організацій мають намір провести на Майдані Незалежності марш Української повстанської армії, присвячений 64-річчю створення УПА.

Рік тому - 15 жовтня 2005 року - у ході святкування річниці УПА на Хрещатику в Києві між націонал-патріотами і лівими виникла бійка, у ході якої міліція і співробітники спецпідрозділу "Барс" були змушені застосувати силу і розділити демонстрантів по дві сторони Майдану.

У свою чергу Компартія, яка заявила про проведення 14 жовтня на Майдані антифашистського мітингу, присвяченого 60-й річниці закінчення Нюрнберзького процесу, заявила, що "не допустить розвитку подій за сценарієм, який запланований націоналістично налаштованими політичними силами".

Про це КПУ повідомила, зважаючи на те, що "у партію продовжує надходити інформація про те, що проти учасників мітингу готуються провокації представниками правонаціоналістичних партій".

Також Компартія відзначила, що в акції, що має пройти на Майдані Незалежності в суботу з 9.00 до 15.00, візьмуть участь члени фракції Компартії.

За словами начальника ДУ МВС України в Києві Віталія Яреми, 14 жовтня близько 4 тисяч співробітників міліції і внутрішніх військ будуть забезпечувати громадський порядок у місцях концентрації тих людей, які будуть проводити ці заходи.

Він зазначив, що на нараді в міськадміністрації між представниками політсил - ініціаторами проведення заходів, представниками міліції і столичної влади була досягнута попередня домовленість про проведення акцій на пл. Богдана Хмельницького - для правих сил, біля арки Дружби народів - для лівих "для того, щоб уникнути конфліктів".

Ярема також попередив ініціаторів акцій, що згідно із "Законом про міліцію", у випадку виникнення небезпеки для життя і здоров'я громадян, міліція "має право ухвалювати самостійні рішення", які будуть обмежувати права і свободи громадян".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування