Мороз домовився з російськими міністром про обмін самодіяльністю

П'ятниця, 13 жовтня 2006, 12:44

Спікер Верховної Ради Олександр Мороз обговорив з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим питання демаркації українсько-російських кордонів.

Зокрема обговорювалося питання кордонів по суходолу і морській зоні, передає прес-служба Верховної Ради.

"Підтверджено необхідність прискорення правового супроводу і юридичної фіксації всіх моментів, які турбують сьогодні обидві країни", - зазначив Мороз.

За його словами, також було обговорено питання подальшого розвитку двосторонніх відносин у гуманітарній сфері, зокрема обміну творчими колективами – театральними та мистецькими.

Йшлося, сказав Мороз, про необхідність створення міждержавного фонду, який би забезпечував підтримку і розвиток культурних зв‘язків.

Також обговорювалися питання європейської і глобальної безпеки та участі дипломатичних кіл і міжпарламентських організацій у цих процесах, повідомив Мороз.

"Розмова була винятково конструктивною, коректною. Для мене найважливіше те, що Міністр підтримує думку про необхідність якнайшвидшого вирішення у правовому сенсі тих проблем, які виникають у двосторонніх стосунках", - підсумував Мороз.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування